Pages

Tuesday, October 1, 2019

Drama v Brně: Rozpálené miminko ze zamčeného auta dostali až strážníci - tn.cz

Městská policie v Brně přijala v úterý kolem půl druhé odpoledne hlášení, že se v Židenicích nachází v autě uzavřené malé dítě, které hlasitě brečí. Na zásah upozornilo Rádio Krokodýl.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka, která zjistila, že jde o zhruba dvouleté dítě v autosedačce.

Venku sice nepanovaly tropické třicítky a auto mělo pootevřené okénko, i tak ale hrozilo přehřátí dítěte. Holčička totiž byla zabalená v zimním oblečení. Podle volajícího byla v autě více než 20 minut, zasahující hlídka neváhala a do auta se dostala.

"Strážnice si všimla, že je oblečená v zimní bundě a na čele jí vyskakují krůpěje potu. Protože se bála o její zdraví, pootevřeným okénkem otevřela dveře, dítě vyndala z autosedačky a vzala ho do náruče," popsala mluvčí brněnských strážníku Tereza Kadrnošková.

Zatímco se strážnice starala o dítě, její kolega mezitím dohledal maminku, která se následně dostavila na místo a dítě si převzala do péče. To se v přítomnosti matky uklidnilo a přestalo brečet. Záchrannou službu naštěstí nebylo třeba volat.

Celým případem se nyní zabývá Orgán sociálně-právní ochrany dětí, kromě ohrožení na zdraví také hrozilo, že se k dítěti dostane kdokoliv cizí.
 



from Hlavní události - Zprávy Google https://ift.tt/2mGR87M
via IFTTT

No comments:

Post a Comment