Pages

Monday, July 22, 2019

Egypťana s rodinou násilím vyvedli z letadla. Prý kvůli bezpečnosti - novinky.cz

Cestující Viorice Haggagové se podařilo incident zachytit na video, které později zveřejnila na Facebooku. Na záběrech je vidět, jak se muž zuby nehty drží svého místa.

Podle Haggagové seděla rodina u nouzového východu. Nepříjemnost nastala ve chvíli, kdy posádka letounu zjistila, že nikdo z nich neumí rumunsky ani anglicky a nerozumí tak bezpečnostním pokynům. Problémem byla také zavazadla pod sedadly, která se v řadách s nouzovým východem smějí dávat pouze do úložného prostoru nad hlavami. Personál proto všechny tři přesunul do zadní části letadla.

Plivla na letušku

Chvíli poté ovšem přišla ostraha a vyžadovala po ženě, aby odevzdala pas a na kapitánovu žádost opustila letadlo. Rodina ovšem nerozuměla, někteří cestující proto žádali, aby byl přivolán tlumočník. Místo toho se ale ochranka rozhodla trojici násilně vyvést. Důvodem mělo být i to, že žena na jednu z letušek plivla.

Otce, který seděl na sedadle u uličky, ostraha začala táhnout směrem k východu. Jeho žena, která se údajně léčí s cukrovkou, krátce nato omdlela.

Na video aerolinky zareagovaly omluvou. „Incident nás velice mrzí, ale nemůžeme ignorovat ani dovolovat neklidným cestujícím, aby narušovali předpisy a ohrožovali bezpečnost ostatních pasažérů.“

Obdobný incident se přede dvěma lety odehrál u americké společnosti United, kde personál rovněž násilím vyvedl pasažéra, který odmítl opustit své místo. To chtěly aerolinky uvolnit pro člena posádky.



from Hlavní události - Zprávy Google https://ift.tt/2JKTXh6
via IFTTT

No comments:

Post a Comment