Pages

Thursday, October 31, 2019

Policie si při zásahu spletla byt! Rozházela ho a majitelům nic neřekla - tn.cz

Rozsvícená světla, otevřené skříně, špinavé zdi, šlápoty na podlaze i na posteli a bodláčí v záclonách. Tak vypadal byt Pokorných, když se ve středu vrátili domů z práce.


Nejprve manžele napadlo, že do bytu vnikli zloději. Neztratily se jim ale peníze, šperky ani elektronika, a tak začali pátrat po tom, kdo se jim oknem do bytu mohl dostat.


Byt manželů Pokorných se nachází v uzavřeném areálu, který střeží kamery. V době incidentu byly navíc uzamčené brány. "Dopoledne přijel majitel (areálu - pozn. red.), díval se na kamerové záznamy a chtěl vědět, co se stalo," popsala Jaroslava Pokorná. "Byli to policisti v civilu a odvedli z té další bytovky nějakého truhláře," doplnil Jaroslav Pokorný.


Manželé Pokorní se obrátili na policejní stanici v Radotíně. "Že prý o ničem nevědí, pak za hodinu volali a že to je něco z prezidia a jestli chci, ať si stěžuju na generální inspekci," doplnil Pokorný.


Štábu televize Nova se ve čtvrtek podařilo zjistit, že šlo o akci Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ). Detektivové si prý zřejmě spletli byt. Podle svědků nakonec ze sousedství vyvedli někoho v poutech.

Podívejte se na policejní přešlapy z posledních let:


"Kriminalisté našeho útvaru v rámci úkonů trestního řízení, které prováděli, měli důvodné podezření, že v objektu se nachází osoba, na kterou byl vydán příkaz k zadržení. Následně v souladu s trestním řádem vstoupili do objektu, nicméně objekt byl prázdný, proto jej ihned opustili. V objektu nevznikla žádná škoda," prohlásil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej.


Manželé ovšem od policie sami žádnou informaci o akci neobdrželi. Natož omluvu za neohlášený vstup do jejich bytu a nepořádek, který tam zasahující detektivové udělali. "Vzhledem k okolnostem zákroku a charakteru tohoto objektu jsme toto nepovažovali za nutné," řekl Ibehej.

Tomu ale oponuje advokát Jaroslav Ortman. "Policie se zachovala jako školáci, pokud bylo řečeno, že to bylo v souladu se zákonem, tak já si myslím, že ne. I selským rozumem je jasné, že policie musí informovat majitele bytu, o tom, že zákrok proběhl," míní. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu níže.


 



from Hlavní události - Zprávy Google https://ift.tt/2q553G9
via IFTTT

No comments:

Post a Comment